Idrotts- & prestationspsykologi

Idrottspsykologi är ett tvärvetenskapligt område och bygger på kunskap om biomekanik, fysiologi, kinesiologi (människans rörelser) och psykologi. Ett område som fokuserar på hur psykologiska faktorer påverkar prestation och hur deltagandet i idrott och motion påverkar psykologiska och fysiologiska faktorer. Utöver träning av psykologiska färdigheter för prestations förbättring kan fokus även riktas mot tränare och atletens fysiska och sociala omgivning.

[Gå till topp]

Fokusområden

I idrotts- och prestationspsykologi är det stort fokus på tankar, känslor och beteenden i samband med idrott och prestation. Cogmind erbjuder specialdesignade kurser och psykologiska träningsprogram för individer, grupper, tränare och övrigt team. Psykologen kan både besöka kunden fysiskt samt erbjuda flera av tjänsterna online i form av e-post, telefon- och videosamtal.

Klicka på länken nedan för att läsa mer om våra expertisområden:

Fokusområden

[Gå till topp]

Träningsläger

För att få maximal effekt kan man tillsammans med experter specialdesigna ett passande träningsläger. Utöver tränare och övrig kompetens kan man få ett nära samarbete med experter inom idrotts- och prestationspsykologi (leg. psykolog), tränings- och tävlingskost (dietist),  fysiologi (sjukgymnast/fysioterapeut).

[Gå till topp]

Kvalitet och kompetens

Idag kan vem som helst titulera sig som idrottspsykolog. Merparten av idrottspsykologer och mentala rådgivare är inte leg. psykologer. De kan ha läst några fristående kurser eller har kortare utbildningar från universitet eller högskola, eller ingetdera. Många av dessa aktörer kan ha en gedigen idrottslig bakgrund vilket naturligtvis är bra. Tyvärr kan det bidra med att man som rådgivare kopplar det mesta till sina subjektiva upplevelser och drar slutsatser utifrån sina egna personliga erfarenheter ”det fungerade för mig och då kommer det nog fungera för dig med”. Detta kan bli problematiskt framförallt för de idrottare som skall anlita en idrottspsykolog. Därför är det alltid viktigt att undersöka vad som döljer sig bakom aktörens titel.

[Gå till topp]

Låter det intressant?

Ta kontakt med oss för vidare diskussioner kring upplägg och kostnader.

Kontakt